Руши Видинлиев получи наградата за най-добра мъжка роля на 66-я Международен

...
Руши Видинлиев получи наградата за най-добра мъжка роля на 66-я Международен
Коментари Харесай

Таормина награди Руши Видинлиев

Руши Видинлиев получи премията за най-хубава мъжка роля на 66-я Международен кинофестивал в Таормина за представянето си в „ 18 % сиво “ на Виктор Чучков-син, оповестиха от екипа на продукцията, съобщи Българска телеграфна агенция. Българската лента бе част от спортната стратегия за самостоятелни европейски филми " Indiеuropеа ". На закриващата гала, състояла се в древен спектакъл, бе оповестено, че Видинлиев печели за една внимателно интимна интерпретация, която съпровожда публиката да открие едно странствуване на израстване и възмездие.

„ Тази премия за мен е една прелестна изненада и съм доста признателен. В този филм играя един мъж, който се е изгубил, който няма повече обич и който се влюбва в живота отначало. Това е една тематика, която в тези времена е все по настояща и съм доста удовлетворен, че филмът ви е докоснал “, показа в особено видео за фестивала актьорът.

За изцяло творчество бяха наградени италианският кинооператор и троент притежател на „ Оскар “ Виторио Стораро („ Апокалипсис в този момент “, „ Последния император “) и актьорите Уилям Дефо и Николай Костер-Валдау, които получиха наградите си персонално.

„ Изключително сме щастливи, че получаваме премия точно на този фестивал. Това е третият най-стар фестивал в Европа след Кан и Венеция “, разяснява продуцентът на „ 18 % сиво “ Борислав Чучков. Той напомня, че през 66-годишната си история, награди са получавали артисти и режисьори като Елизабет Тейлър, Бриджит Бардо, Стивън Спилбърг, Ричард Гиър, Стенли Кубрик, Клаудия Кардинале, София Лорен, Никол Кидман, Ингрид Бергман, Джузепе Торнаторе, Роберт де Ниро и доста други.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР